Pfizer досліджує «третю» ревакцинацію через пів року та розробляє варіант проти «Дельти»

Оскільки ефективність вакцини проти коронавірусу SARS CoV 2 знижується за пів року, компанії Pfizer і BioNTech досліджують посилення ефекту третьою дозою, а також розробляють оновлений варіант вакцини проти штаму коронавірусу "Дельта".

"Pfizer та BioNTech бачили обнадійливі дані в поточному підсилювальному дослідженні третьої дози поточної вакцини BNT162b2. Попередні дані демонструють, що бустерна доза, введена через шість місяців після другої дози, має стабільний профіль засвоєння", – ідеться в заяві компаній.

Перекладає УП:

Компанії розраховують опублікувати більш точні дані найближчим часом, а також подати їх до FDA, EMA та інших органів контролю протягом найближчих тижнів.

Також повідомляється, що, попри високу ефективність третьої дози, компанії розробляють оновлену версію вакцини Pfizer-BioNTech COVID-19, націлену на повний спайковий білок варіанту Delta.

Перша партія мРНК для випробування вже виготовлена на заводі BioNTech у Майнці (Німеччина). Компанії передбачають, що клінічні дослідження розпочнуться у серпні за умови схвалення регуляторних органів.

BioNTech нагадує, що за даними Міністерства охорони здоров'я Ізраїлю, ефективність вакцини в запобіганні як інфекції, так і симптоматичних захворювань знизилася через шість місяців після вакцинації, хоча ефективність у запобіганні серйозним захворюванням залишається високою.

світ медицина пандемія вакцинація вакцини коронавірус

Знак гривні
Знак гривні