Директора «Кузні на Рибальському» заарештували, звинувачуючи у неякісних постачаннях армії

Печерський районний суд Києва у справі про постачання Збройним силам України неякісної техніки обрав голові правління заводу «Кузня на Рибальському» запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

ДБР також звинувачує «Кузню на Рибальському» у зриві будівництва «Кентаврів»

Натомість «Кузня на Рибальському» заявляє, що ДБР свідомо зриває виготовлення бойових кораблів для ЗСУ

7 липня суд розглянув клопотання слідчих та задовольнив його у повному обсязі. Голові правління заводу обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави на суму понад 443 млн гривень.

У відомстві нагадали, що 2 липня слідчі ДБР повідомили про підозру колишньому заступнику міністра оборони, голові правління «Кузні на Рибальському» та ще двом колишнім начальникам Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України.

Посадовців підозрюють у змові та організації постачання до армійських підрозділів протягом 2016–2018 років військової техніки низької якості.

Йдеться про бойові катери та автомобілі невідкладної медичної допомоги, які не відповідали встановленим вимогам та не можуть використовуватися у ЗСУ. Слідство вважає, що посадовці завдали державі збитків на 475 млн грн.

5 липня суд обрав одному з колишніх директорів Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки МОУ запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі приблизно 443 млн гривень.

Громадське телебачення

конфлікт суд армія кримінал скандал

Знак гривні
Знак гривні