«Розборки» в "Голосі" тривають: чернівецький осередок вимагає вигнати голову партії

Осередок "Голосу" у Чернівецькій області оголосив про внесення подання до політради партії щодо необхідності виключення із цієї політсили Кіри Рудик, яка зараз очолює "Голос".

«Голос» продовжує хрипнути через розборки після відходу Вакарчука: тепер і Притула пішов, бо партія «віддалилася від початкових засад»

Посилаючись на один із пунктів статуту партії, рада Чернівецької терорганізації вирішила зробити подання до політради партії щодо виключення Рудик. Необхідність таких дій чернівецькі партійці мотивують тим, що голова партії порушила статут.

РІШЕННЯ Ради Чернівецької обласної територіальної організації Політичної партії «ГОЛОС» Щодо внесення подання до...

Posted by Голос. Чернівецька область on Wednesday, June 9, 2021

Офіційна причина такого подання – "вчинення дій чи бездіяльності, що завдають шкоди репутації партії або дискредитують партію".

Зокрема, партійці вказують на те, що Рудик узурпувала та зловживає владою. Йдеться начебто про зміну Статуту партії, де розширили повноваження голови. Такі дії дали можливість Рудик самостійно контролювати всі політичні, адміністративні, кадрові та фінансові ресурси, кажуть у чернівецькому осередку. Там також нарікають, що керівництво партії не дотрималось обіцянки повернути стару редакцію установчого документа. 

Також Рудик звинувачують у кулуарних домовленостях з Офісом президента та партією "Слуга народу". Зокрема, щодо входження у коаліцію. 

Голові закидають "чистки" в партії. Виключення Сергія Притули із Політради, погрози виключити окремих нардепів із фракції, усунення голів регіональних осередків – перерахували у чернівецькому "Голосі". 

Окрім того, Рудик начебто ігнорує звернення представників місцевих організацій, зокрема щодо проведення з’їзду. 

Подання підписали члени ради Чернівецької територіальної організації.

Водночас у пресслужбі партії кажуть, що всі офіційні звернення будуть розглянуті.

"Партія "Голос" – молода демократична структура, яка цінує правила і різні точки зору. Всі звернення, що офіційно надходять до політичної ради партії, яка відповідно до статуту керує партією між з’їздами, підлягають обов’язковому розгляду та отримують належну реакцію".

У партії Голос намічаються великі чистки. Один з нардепів Юрчишин говорить, що можуть виключити з партії шістьох нардепів (ВІДЕО)

За матеріалом УП

конфлікт юрчишин рудик партії голос притула скандал

Знак гривні
Знак гривні