У партії Голос намічаються великі чистки. Один з нардепів Юрчишин говорить, що можуть виключити з партії шістьох нардепів (ВІДЕО)

Керівництво політичної партії "Голос" попередило шістьох членів про можливе виключення із складу політсили, повідомив народний депутат від "Голосу" Ярослав Юрчишин.

ілюстративне зображення
ілюстративне зображення

"Попередили про виключення, якщо не зберігатимемо партійну дисципліну ... ще кільком моїм колегам: Соломії Бобровській, Роману Лозинському, Галині Васильченко, Наталії Піпі, Олександрі Устіновій і, здається, Ользі Стефанишиній, якщо я не помилився. Тобто загалом нас має бути шестеро людей, яких попередили про такий розвиток подій", - зазначив Юрчишин, якого цитує Інтерфакс-Україна, під час онлайн-включення на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook:

Ситуація в Голосі

Posted by Yaroslav Yurchyshyn on Tuesday, March 23, 2021

Передісторія

Як раніше повідомляли ЗМІ, напередодні член фракції "Голос" Ярослав Юрчишин у соціальній мережі Facebook заявив, що йому нібито повідомили про виключення з партії, але не за участь в акції біля Офісу президента 20 березня, а за голосування у Верховній Раді. При цьому він наголосив, що у зв'язку з цим він має "доказ - протокол політради". Крім того, Юрчишин поінформував, що партія нібито має намір виключити зі свого складу ще кількох партійців. "Люди, яких запросили, коли я разом з іншими її (партію - ІФ) створював. Їх теж виключають. Усе за статутом", - сказав парламентарій.

Пізніше в прес-службі партії "Голос" у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що політсила не ухвалювала поточного року рішень про виключення кого-небудь зі своїх лав.

16 березня під час голосування у ВР 267 народних депутатів підтримали проект постанови про направлення до Конституційного суду законопроекту №5133 про порядок призначення і звільнення директорів НАБУ і ДБР для отримання висновку про відповідність законопроекту вимогам ст. 157 і ст. 158 Основного закону.

Згідно з даними електронного протоколу на сайті парламенту, це рішення підтримали, зокрема, вісім членів фракції "Голос" (Соломія Бобровська, Галина Васильченко, Роман Лозинський, Ольга Стефанишина, Олександра Устінова, Наталія Піпа, Володимир Цабаль і Ярослав Юрчишин).

Як пояснила в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" Устінова після голосування, думки щодо законопроекту №5133 у фракції розділилися. За її словами, підтримати направлення документа до КС було необхідно, щоб отримати висновок про його невідповідність Основному закону України.

конфлікт юрчишин партії Рада скандал

Знак гривні
Знак гривні