Просто біля Лаври будують багатоповерхівку, органи влади переводять стрілки й кажуть про своє безсилля (ВІДЕО)

ДБР звинувачує працівників Київської міської державної адміністрації (КМДА) у тому, що вони не перешкодили зведенню 6-поверхової споруди у прилеглій до Лаври зоні та незаконно зареєстрували право власності забудовника на неспоруджене приміщення. Чиновникам закидають зловживання повноваженнями й службову недбалість.

Натомість у столичній адміністрації кажуть, що неодноразово зверталися до правоохоронних органів щодо порушень у цьому будівництві.

Департамент із питань державного архітектурно-будівельного контролю КМДА вимагав зупинити зведення незаконного об'єкта, а далі й взагалі наполягав на його знесенні.

Про незаконні будівельні роботи тут писали й громадські активісти. В організації «Стоп корупції» з’ясували, що нелегальні роботи розпочалися на місці незаконно зруйнованого житлового будинку, який був знесений без жодного дозвільного документа від київської влади.

«Попри незаконне знесення будинку, Департаментом містобудування та архітектури КМДА 03.03.2014 року замовнику видано містобудівні умови й обмеження забудови, в порушення вимог чинного законодавства не на реконструкцію житлового будинку, а на нове будівництво», – наголошують активісти.

Замовником будівництва, а також власником земельної ділянки була зазначена громадянка Пономаренко Т.С, на яку навесні 2014 року зареєстрували декларацію про початок будівельних робіт. Через три роки Державна архітектурно-будівельна інспекція скасувала документ, однак й після цього будівельні роботи тривали.

Києво-Печерська лавра – православний монастирський комплекс у Києві. Визначна пам’ятка історії та архітектури. Заснований у період України-Русі в 1051 році як печерний монастир за межами Києва. 1994 року разом із Софійським собором внесений до переліку Світової спадщини ЮНЕСКО

Докладніше на Радіо Свобода

будівництво корупція київ

Знак гривні
Знак гривні