Величезна черга. Враження від київського Центру вакцинації (день другий)

У суботу, 29 травня, у Києві було зроблено ще один маленький крок на шляху до виконання обіцянки Ляшка вакцинувати від коронавірусу всіх охочих — на території Міжнародного виставкового центру (МВЦ) відкрився Центр вакцинації.

Того ж дня наша авторка отримала там першу дозу вакцини та зробила висновок, що схема працює. Тому вже о 10:05 в неділю я з сім’єю під’їхала до МВЦ отримати свої щеплення.

Та побачене не додало оптимізму — в черзі на вулиці стояла понад сотня людей. Що означало близько години в черзі. Оскільки були з малою дитиною, вирішили повернутися трохи пізніше, «пропустивши» вперед всіх пунктуальних, що приїхали на початок роботи Центру вакцинації. Як виявилося, дарма. 

Уже за дві години людей стало вдвічі-втричі більше. І хоча у соцмережах з’являлось дедалі більше «історій успіху» з коментарями про те, що черга рухається доволі швидко, та 5 хвилин спостереження (довше з дитиною, що нудиться, спостерігати складно) довели, що сьогодні не наш день для щеплення. 

І ми в цьому не самі — багато хто, так само побачивши чергу, зробивши фото чи відео, розвертався та йшов далі у своїх справах. 

А тому, хоч створення київського Центру можна вважати важливим кроком для масової вакцинації, проте про можливість просто зараз вакцинуватися всім охочим у Києві говорити, на жаль, зарано. 

Адже вакцинація у МВЦ залишається не найкращим варіантом, наприклад, для людей з малими дітьми, для тих, чий стан здоров’я не дає вільно провести на ногах у черзі кілька годин, або для тих, у кого просто обмежена кількість вільного часу.

київ вакцина мвц CoronaVac вакцинація

Знак гривні
Знак гривні