Спортзали закриті, але вулиця ні! Фізична активність кардинально зменшує ризик важкого перебігу Covid-19

Люди, які вели малорухливий спосіб життя, з набагато більшою ймовірністю були госпіталізовані і померли від COVID-19, ніж ті, хто регулярно займався спортом.

Як показує дослідження, опубліковане в журналі British Journal of Sports Medicine, більша кількість фізичних вправ означає менший ризик розвитку важкої форми COVID-19, – передає УП.Життя.

Зокрема, пацієнти, які постійно були неактивні (менш як 10 хвилин на тиждень), мали більший ризик госпіталізації та смерті, ніж ті, хто тренувався 150+ хвилин на тиждень.

2020-04-28-10-27-28-1200x800.jpg

Для дослідження вчені зібрали дані майже 50 000 пацієнтів із COVID-19 зі США. Зокрема, про відомі чинники ризику важкої форми COVID-19 у кожної людини: про їхній вік, куріння, вагу і наявність в анамнезі раку, діабету, трансплантації органів, проблем із нирками та інших серйозних станів.

senior-4670347_1280.jpg

Дослідники виявили, що людей з найменш активної групи, які майже ніколи не займалися спортом, госпіталізували через COVID-19 у два рази частіше, ніж людей в найбільш активній групі. Відповідно їхня ймовірність померти від COVID-19 була приблизно у два з половиною рази вища. 

З інших поширених факторів ризику важкого захворювання тільки похилий вік і трансплантація органів збільшують ймовірність госпіталізації та смертності від COVID-19 більше, ніж бездіяльність.

Використано фотографії з вільною ліцензією (Creative Commons)

спорт ковід медицина сша коронавірус

Знак гривні
Знак гривні