«Слуги народу» в сесійній залі жартували про відрубану голову В’ятровича

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Кабанов поділився з колегою по фракції Максимом Бужанським "жартом" про нардепа від "Європейської солідарності" і ексголову Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича. Листування вдалося зафіксувати фотокореспонденту #Букв.

“За результатами вчорашнього засідання гуманітарного комітету можна впевнено стверджувати, що В’ятрович із відрубаною головою здатен ще дві години перейменовувати вулиці, ініціювати постанови й гуляти на бенкеті з приводу Голодомору”, – написав Кабанов. Його співрозмовник відреагував на це “смайлами” й словом “ридаю”.

переписка5.jpeg

Варто зазначити, що 14 квітня відбулося засідання Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики. Ймовірно, саме про нього йшлося в “жарті”.

Серед питань, які розглядалися на засіданні, були: проєкт постанови про додаткові заходи з ушанування пам’яті жертв трагедії Бабиного Яру та Голокосту; проєкт закону щодо створення Меморіального простору пам’яті жертв трагедій Бабиного Яру та Голокосту; проєкт закону про дерадянізацію законодавства України та інші.

За підсумками цього засідання Володимир В’ятрович повідомляв, що комітет “підтримав знаковий проєкт постанови “Про додаткові заходи з ушанування пам’яті жертв трагедії Бабиного Яру та Голокосту”.

“За проголосували 6 членів комітету, 4 утримались. Незважаючи на те, що після цього голосування здійнявся скандал, і “слуги народу” спробували переграти це рішення, для скасування власного рішення їм забракло одного голосу. Постанова, підтримана профільним комітетом, визнає неприпустимою участь у реалізації заходів із вшанування Бабиного Яру громадян і організацій держави-агресора. Документ доручає уряду затвердити державний проєкт Концепції розвитку (меморіалізації) Бабиного Яру, розроблений в Інституті історії України”, – наголосив В’ятрович.

мезозой Рада в'ятрович

Знак гривні
Знак гривні