Розписані двері Офісу президента хочуть купити як витвір сучасного мистецтва (ДОКУМЕНТИ)

"Такі двері в зазначеному вигляді мають художню цінність, а відтак їхня реставрація буде фактично знищенням такого артоб'єкту", – йдеться у заяві артгалереї.

Громадська організація "Речовий доказ", яка займається вивченням сучасних артоб’єктів, пропонує Офісу президента викупити двері ОП, які розмалювали учасники акції 20 березня на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, – передає ЛБ.

Заяву організації у соцмережі Facebook оприлюднила адвокатка родин Небесної сотні Євгенія Закревська.

"Такі двері в зазначеному вигляді мають художню цінність, а відтак їхня реставрація буде фактично знищенням такого артоб'єкту", – йдеться у заяві.

Організація готова запропонувати ціну, яка буде на 10% перевищувати вартість нових дверей.

Тут деякі думають, що це жарт. Але ні. Все серйозно. Художня галерея пропонує ОП викупити розмальовані двері. По ціні...

Posted by Евгения Закревская on Saturday, March 27, 2021

Тут деякі думають, що це жарт. Але ні. Все серйозно. Галерея при цьому розраховує їх вигідно продати на аукціоні. Всі ризики, пов'язані з аукціоном, несе галерея. Для ОП це просто варіант продати ці двері дорожче за нові – чудова економія бюджетних грошей. ОП вважає, що це шваль. Художня галерея – що це артоб'єкт, і готові за нього заплатити. Який з цих варіантів вигідніший для бюджету? Хто має ефективно управляти публічними фінансами?” – своєю чергою зазначила Євгенія.

Окрім того, група Senka.market – онлайн-платформа фестивалю Senka, де продають і купують витвори мистецтва та предмети колекціонування, повідомила про отримання пропозиції щодо дверей.

“Отримали дивовижну пропозицію: на нашій платформі, ймовірно, буде представлений унікальний витвір стрит-арту та акціонізму: двері Офісу президента! Оскільки "Речовий доказ" та Senka направили відповідне звернення до Офісу президента України. Оскільки суспільний інтерес до цього об'єкту не вщухає: двері експонуються в телеефірах, їх зображення розтиражовано в ЗМІ, вони набули статусу історичного та художнього артефакту: ми впевнені, що відкритий аукціон дозволить реалізувати твір значно вище його номінальної вартості”, – йдеться у повідомленні.

Дорогі друзі, ми отримали дивовижну пропозицію: на нашій платформі, ймовірно, буде представлений унікальний витвір...

Posted by Senka on Friday, March 26, 2021

У групі зазначили, що традиція аукціонних продажів знакових предметів інтер'єру або меблів, що здобули культовий статус, не є новою.

Нагадаємо, 20 березня під Офісом президента проходила акція на підтримку Сергія Стерненка. Деякі учасники палили фаєри, обмалювали стіни будівлі та побили скло. 

суд мистецтво стерненко зеленський курйоз протест

Знак гривні
Знак гривні