На вивільнення корабля, що заблокував Суецький канал, можуть піти тижні

Тим часом про нього вже створюють меми:

Бульдозер: я просто намагаюся робити все якнайкраще цілий рік. Корабель: пандемія
Бульдозер: я просто намагаюся робити все якнайкраще цілий рік. Корабель: пандемія

Судно Ever Given, завдовжки 400 м і завширшки 59 м, блокує транзит в обох напрямках через один із найбільш завантажених у світі торгових шляхів, що зв’язують Азію і Європу, – пише Радіо Свобода. Ймовірно це вплине на доставки в Україну з популярного китайського магазину Аліекспрес, адже важливий водний шлях з Азії в Європу перекрито.

На те, щоб вивільнити контейнеровоз, який заблокував Суецький канал, можуть піти тижні. Про це заявили оператори рятувальних служб.

Управління Суецького каналу (SCA) повідомило, що вісім буксирів працювали над переміщенням судна, яке застрягло по діагоналі на односмуговій південній ділянці каналу вранці 24 березня через сильний вітер і пилову бурю:

Фото дня: контейнеровоз упоперек Суецького каналу

Кілька десятків суден, зокрема й інші великі контейнеровози, танкери, що перевозять нафту і газ, і балкери, що транспортують зерно, зупинилися на обох кінцях каналу, створивши один із найгірших суднових заторів за багато років.

SCA повідомило, що 25 березня тимчасово призупинило весь трафік.

Приблизно одна третина світового обсягу морських контейнерів щодня проходить через Суецький канал довжиною 193 км, і це близько 12 % від загального обсягу світової торгівлі всіма товарами.

Експерти з судноплавства кажуть, що деякі оператори можуть перенаправити судна навколо південного краю Африки, що додасть приблизно тиждень до подорожі.

бізнес транспорт флот єгипет

Знак гривні
Знак гривні