Франція «передумала» і схвалила AstraZeneca для літніх людей

Раніше президент Макрон заявляв про неефективність цієї вакцини для старших людей.

Фото EPA
Фото EPA

На тлі нестачі доз для вакцинації громадян Франція змінила свою попередню позицію, – пише Telegraph.

Дивіться, як Франція "пасе задніх":

Графік дня: стан вакцинації від COVID-19 у Європі

"Люди, які страждають супутніми захворюваннями, можуть бути вакциновані AstraZeneca, зокрема особи у віці від 65 до 74 років", – заявив міністр охорони здоров'я Франції Олів’є Веран, якого цитує також ВВС.

Він додав, що людям, старшим за 75 років, як і раніше, будуть пропонувати щеплення препаратами від Pfizer або Moderna, – перекладає Укрінформ.

Минулого місяця Франція схвалила використання вакцини тільки для осіб, молодших за 65 років, пославшись на відсутність даних про ефективність препарату для літніх людей.

Відтоді дослідження показали, що щеплення є дуже ефективним серед літніх людей. 

Вакцина Oxford/AstraZeneca широко використовується у Великій Британії, але деякі країни ЄС, як і раніше, обмежують вакцинацію і дозволяють щеплення тільки для осіб, молодших за 65 років, наприклад, Німеччина, – нагадує Європейська правда.

Раніше повідомлялось, що французька і німецька влада поки без успіху намагаються переконати людей у тому, що вакцина фармацевтичного гіганта AstraZeneca так само ефективна, як і інші.

Запаси вакцин від британо-шведської фірми залишаються невикористаними в обох країнах, попри бажання покласти край пандемії.

пандемія франція вакцинація вакцини коронавірус

Знак гривні
Знак гривні