Американські військові катери для ВМС України отримали імена (ФОТО)

Кораблі будуть називатися на честь українських міст – “Суми” та “Фастів”.

Патрульний катер типу "Айланд" "Суми", 23 лютого 2021, Балтимор, США. Джерело фото: посольство України в США
Патрульний катер типу "Айланд" "Суми", 23 лютого 2021, Балтимор, США. Джерело фото: посольство України в США

Україна у 2021 отримає нову партію американських військових катерів

Як повідомляє посольство України в США, 23 лютого на базі Берегової охорони США в місті Балтімор проведені ходові випробування патрульного корабля типу Island “Суми” у відкритому морі.

В ході випробувань перевірялися якість роботи агрегатів та механізмів корабля, а також функціонування його навігаційної системи. Було продемонстровано максимальні можливості корабля щодо його маневреності та швидкості. При випробуваннях були підтверджені технічні характеристики та ходові якості корабля.

Під час випробування на борту були присутні Аташе з питань оборони при Посольстві України в США генерал-майор Борис Кременецький та Військово-морський аташе капітан 1 рангу Сергій Федорчук, які надали позитивні відгуки щодо технічних характеристик корабля.

Військові дипломати провели зустріч з екіпажем патрульного корабля “Суми”, керівництвом бази Берегової оборони та верфі м. Балтимор. Під час зустрічі вони обговорили перебіг підготовки та навчання екіпажу, а також технічну готовність катерів “Суми” та “Фастів”.

флот сумщина сша армія київщина

Знак гривні
Знак гривні