Багатоповерхівка Московського патріархату? Під виглядом добудови церкви у Києві хочуть спорудити комерційний об'єкт

Київська міська адміністрація дозволила такій собі ТОВ «Столичний актив» спроєктувати будівництво «багатофункціонального храмового комплексу» у Києві на Осокорках, поблизу від станції метро «Славутич». Про сумнівну оборудку написало видання KV.

За документами, на земельній ділянці площею понад гектар можуть з’явитися багатофункціональні будівлі висотою до 45 метрів. І це точно не церква – бо вона там вже є, це храм Іоанна Богослова, що належить до Російської православної церкви в Україні. Земельна ділянка, на якій планується будівництво, є комунальною власністю Києва і передана громаді церкви в оренду. Її функціональне призначення – частково територія громадських споруд, частково – зелені насадження загального користування.

будова.png

Вказана у проєкті висота «багатофункціонального храму» свідчить про те, що це можуть бути 12–15-поверхові житлові будинки або споруди готельно-офісного комплексу. Опитані виданням KV експерти заявляють: законно збудувати на цій землі багатоповерхівки неможливо. Але характеристика проєкту як «багатофункціонального» дає змогу за потурання влади успішно прокрутити оборудку, за якою під виглядом багатофункціонального храму буде збудований черговий житловий комплекс. Найпростіший спосіб – спорудити його під виглядом апарт-готелю, де квартири називають апартаментами. Такі проєкти офіційно належать до громадської забудови, і експерти стверджують, що такі схеми легалізації в Києві застосовувалися неодноразово.

Тож є обґрунтовані підстави вважати, що під прикриттям московської церкви у столиці хочуть втулити на громадську землю чергову житлову забудову, назвавши її «багатофункціональним храмовим комплексом».

рпц будівництво корупція київ

Знак гривні
Знак гривні