Німеччина намагалася підкупити адміністрацію Трампа, щоб США не протистояли путінському «Північному потоку»

Ми не раз писали, як:

Німеччина рятувала «Північний потік-2»

Заради газу (і грошей) від газогону «Північний потік-2» німецький уряд ішов на порушення законодавства ЄС

Нові документи показують, що Німеччина також намагалася нейтралізувати опір США, по суті, підкупивши адміністрацію Трампа договором на мільярд доларів.

Про це свідчать нові документи, оприлюднені німецькими активістами, які друкує журналіст Bild Джуліан Рьопке:

Німеччина пропонувала адміністрації президента США Дональда Трампа підтримку в обсязі 1 млрд євро. У відповідь вона хотіла домогтися від Вашингтона відмови від санкцій проти газопроводу «Північний потік-2».

Зауважте, пише Джуліан Рьопке, що уряд пропонував цю угоду – за яку мали платити німецькі платники податків – без консультації з парламентом.

Про запропоновану угоду знали міністр закордонних справ Німеччини та міністр енергетики.

Згадаймо, пише Рьопке, як уряд Німеччини критикував таємні оборудки Трампа і водночас робив те саме.

Міністерство фінансів Німеччини не погодилося негайно коментувати цю інформацію, але сповістило про підготовку спеціальної заяви, – пише Радіо Свобода.

Конкретно кажучи, уряд Німеччини запропонував США інвестиції в розвиток терміналів зрідженого газу в Вільґельмсгафені та Брунсбюттелі на німецькому узбережжі Північного моря.

В обмін на це від Вашинґтона очікувалася згода на «безперешкодне будівництво» та експлуатацію «Північного потоку-2», призначеного для подвоєння постачання природного газу з Росії до Німеччини.

трамп путін корупція німеччина газ

Знак гривні
Знак гривні