На збори акціонерів «Мотор Січ» заявилася СБУ: конфлікт – міжнародний

31 січня у Запоріжжі мали відбутися позачергові загальні збори АТ "Мотор Січ", ініційовані китайськими інвесторами та українським бізнесменом Олександром Ярославським, але вони були зірвані Службою безпеки.

Фото Укрінформ
Фото Укрінформ

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

Збори акціонерів мали відбутись у Запоріжжі за адресою: вулиця Південне шосе, 8. Із восьмої години ранку тут зібралося кілька десятків працівників підприємства з плакатами "Закон на боці Мотора", "Не дозволимо рейдерського захоплення".

Мотор Січ уже виробляє матеріали для армії Китаю, попри загрози американських санкцій

Видання пише, що співробітники підприємства, які є також акціонерами, кажуть, що не отримували жодних повідомлень про проведення зборів. 

Також на місце подій прибула група нардепів із фракції "Слуга народу" (Арсеній Пушкаренко, Юлія Яцик, Максим Пашковський, Євген Шевченко, Артем Кунаєв, Геннадій Касай) та співробітники СБУ. За інформацією представників Мотор Січі, збори акціонерів не відбулися.

За повідомленням СБУ, проводяться слідчі дії за кримінальним провадженням щодо незаконних зборів акціонерів АТ "Мотор Січ".

"У межах розпочатого кримінального провадження, Служба документує факти підготовки до знищення виробничих потужностей акціонерного товариства, яке має важливе оборонне та народногосподарське значення", – йдеться у повідомленні.

Проблеми через спроби продати стратегічне підприємство китайцям тривають давно

Знак гривні
Знак гривні