В яких галузях в Україні найбільше шахрайства? Хто вдається до махінацій? (ІНФОГРАФІКА)

ІТ-компанія з бізнес-розвідки YouControl дослідила випадки шахрайства в бізнесі в Україні у 2020 році.

2020 рік минув відносно стабільно з погляду кількості шахрайств щодо компаній. Так, більш ніж третина респондентів відповіли, що їхня кількість залишилися на рівні 2019-го.

Досвідом поділилися директори компаній, керівники та співробітники служб безпеки, представники юридичних департаментів та підрозділів, фінансових відділів і бухгалтерій, аудитори, представники органів влади, самозайняті особи.

50% відзначили, що протягом 2020 року помітили до 3-х випадків шахрайств стосовно їхніх компанії. Водночас близько 15% не помітили жодного випадку махінацій. Ще для 16% опитаних кількість таких випадків становила від 3 до 5. 9% компаній помітили від 5 до 10 шахрайств, 10% зіткнулися з понад десятком випадків махінацій. Про кількість шахрайств, які перевищили 10 випадків, частіше інших зазначали компанії, котрі працюють у сферах: промисловість, медицина/фармацевтика, закупівлі, транспорт/логістика та будівництво/нерухомість.

pasted image 0.png

Компанії, що постраждали у 2020 році від шахраїв, винними у неправомірних діях частіше всього вбачають клієнтів. Так відповіли 40% опитаних. 24% респондентів зазначили, що їхні компанії постраждали від шахрайства з боку конкурентів. А майже 19% дістали удар від своїх же колег-співробітників.

Докладніше в дослідженні

Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати кількасот гривень через Спільнокошт та закликати це зробити ваших друзів і знайомих.

кримінал бізнес аналітика

Знак гривні
Знак гривні