Ілон Маск став найбагатшим у світі

Засновник компанії Tesla Ілон Маск обігнав 7 січня засновника Amazon Джеффа Безоса у рейтингу багатіїв та став найбагатшою людиною світу.

Про це повідомляє ЕП із посиланням на Bloomberg.

Зазначається, що після зростання ціни акцій Tesla на 4,8% у четвер Маск обійшов Безоса у рейтингу багатіїв.

"Станом на 10:15 ранку в Нью-Йорку (17:15 за Києвом) статки Маска оцінюються в $188,5 млрд доларів – це на $1,5 млрд більше за Безоса, який посідав перше місце з жовтня 2017 року", – пише агентство.

За останній рік статки Маска зросли на понад $150 млрд. Bloomberg пише, що "це, можливо, найшвидший ріст багатства в історії".

Це пов'язують із "безпрецедентним" ростом акцій Tesla (зростання на 743% у минулому році завдяки стабільному прибутку, включенню до індексу S&P 500 та ентузіазму як і з Волл-стріт, так і з боку роздрібних інвесторів).

"Незважаючи на свої астрономічні здобутки, Маск заявляв, що мало цікавиться матеріальними речами і має мало активів поза межами своїх часток у Tesla і SpaceX. Минулого місяця він говорив, що головною метою його багатства є пришвидшення еволюції людства до космічної цивілізації", – пише Bloomberg.

"Я хочу мати можливість зробити якомога більший внесок  у місто на Марсі. Це просто великий капітал", – додав Маск.

Про те, що Маск після росту акцій Tesla очолив рейтинг багатіїв, написало і Washington Post, котре належить Безосу.

"Як дивно", – написав Маск у Twitter у відповідь на твіти щодо цієї новини. "Ну, повернімося до роботи...", – додав він.

Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати кількасот гривень через Спільнокошт та закликати це зробити ваших друзів і знайомих.

космос автомобілі фінанси сша маск

Знак гривні
Знак гривні