Україна (теоретично) починає моніторити викиди парникових газів

Із 1 січня в Україні набув чинності закон, який передбачає запровадження державного контролю за викидами парникових газів на промислових підприємствах, повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

Закон покладає на Держекоінспекцію обов’язок перевіряти дані у звітах про викиди, планах моніторингу тощо. Впродовж трьох місяців після подачі таких документів інспекція може ініціювати позапланову перевірку.

Цей закон є передумовою для впровадження системи торгівлі квотами на викиди парникових газів. Він є складовою Плану заходів з виконання Угоди про асоціацію з ЄС.

Система моніторингу, звітності та верифікації викидів дозволить: отримувати точну інформацію про обсяги емісії парникових газів від виробничих установок; забезпечити контроль за викидами, мати змогу їх обмежувати; впровадити обов’язкову методику розрахунку емісії парникових газів для всіх установок, з яких ці викиди здійснюються.

Хмарочос

Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати кількасот гривень через Спільнокошт та закликати це зробити ваших друзів і знайомих.

україна закон промисловість екологія

Знак гривні
Знак гривні