Скупий платить більше? Приклад державного аукціону

На перший аукціон учасники не з'явились – а після зниження ціни їх прийшло стільки, що остаточна ціна виявилася вдвічі більшою за ту, на яку колись не зазіхнув ніхто.

Цікава історія, – розповідає Олексій Соболєв з ProZorro.Продажі, – щойно трапилася з одним із державних аукціонів банкрутства. В запеклій боротьбі між чотирма учасниками ділянку в Києві виграв Епіцентр-К. Стартова ціна була трохи більша за 100 млн грн, а кінцева – 227 млн грн!

Цікавим тут є те, що лише два тижні тому по цьому ж об'єкту проходив інший аукціон зі стартовою ціною в 135 млн грн, на який ніхто не прийшов. Що ж сталося між цими двома аукціонами?

За нашою практикою, на аукціони з нижчою стартовою ціною приходять більше учасників, а далі в ході аукціону вони вже підвищують її до ринкового рівня.

Тому, можливо, покупцям було б краще не чекати зниження ціни, а йти на перший аукціон.

Ну і ще один висновок – що до нас такого в банкрутстві не можна було уявити. Процес реалізації щільно контролювався, і якась конкуренція на аукціоні була дуже обмежена. А тепер: державному банку (якому після банкрутства попереднього власника належала ділянка) – нормальні гроші, а Епіцентру – цікава ділянка. Win-win.

Про магію аукціону, або чому вигідно одразу платити багато Цікава історія щойно трапилась з одним з наших аукціонів...

Posted by Øleksii Sobolev on Monday, December 28, 2020

Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати кількасот гривень через Спільнокошт та закликати це зробити ваших друзів і знайомих.

аукціон будівництво київ бюджет

Знак гривні
Знак гривні