«Голос» обіцяв велосипедні проєкти в Києві – але не підтримував їх, коли доходило до діла

На виборах у Київраду у програмі «Голосу» йшлося про розвиток мережі швидкісного трамваю і розвиток велоінфраструктури, проте вже на голосуванні вони не підтримали ці рішення.

Фото: пресслужба "Океану Ельзи"
Фото: пресслужба "Океану Ельзи"

Про це пише Хмарочос.

У політичній програмі партії «Голос» йшлося про розвиток швидкісного трамваю і веломережі. Проте під час голосування в Київраді представники політсили майже не голосували за ці рішення.

Наприклад, під час розгляду Програми економічного і соціального розвитку (ПЕСР) тільки депутатка Аліна Михайлова з фракції «Голос» голосувала за те, щоб додати грошей на продовження швидкісного трамваю до Палацу спорту з 1,5 млн грн до 21 млн.

Лише два депутати Тарас Козак і Вадим Васильчук під час розгляду ПЕСР проголосували за те, щоб повністю профінансувати магістральний веломаршрут Солом’янка-Центр, давши на нього 43 млн грн.

За те, щоб профінансувати добудову веломаршруту Троєщина-Центр на 8 млн грн із «Голосу» проголосували Вадим Васильчук, Тарас Козак, Зоя Ярош та Аліна Михайлова. Проєктування магістрального веломаршруту Оболонь-Поділ-Центр на мільйон гривень із «Голосу» підтримали депутати Зоя Ярош і Константин Богатов.

Проте КМДА врахувала пропозицію Аліни Михайлової до проєкту бюджету, збільшивши фінансування магістрального веломаршруту Солом’янка-Центр: з 6,1 млн до 23,1 млн.

Депутати та співробітники офісу партії кажуть, що «Голос» не залишить свої обіцянки порожніми та будуть далі опікуватися цими темами. «Ми не голосувати обіцяли, а зробити. Пропоную оцінювати за результатами», – написав у коментарях один із депутатів «Голосу» Тарас Козак.

24 грудня Київська міська рада розглядала Програму економічного і соціального розвитку Києва на 2021–2023 роки. Депутати не підтримали документ за основу – «за» проголосували 76 депутатів зі 120.

Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати кількасот гривень через Спільнокошт і закликати це зробити ваших друзів та знайомих.

київ вибори брехня вакарчук велосипед

Знак гривні
Знак гривні