Держдеп США заявляє, що з будівель МЗС України знімуть усе обладнання Huawei заради безпеки

Цього прикладу дотрималися й кілька інших урядових установ.

Заступник держсекретаря США Кіт Крач заявляє, що МЗС України вирішило демонтувати все обладнання компанії Huawei, встановлене на відомчих будівлях.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Кіт Крач повідомив за підсумками зустрічі з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем.

“Міністерство закордонних справ вирішило прибрати усе обладнання Huawei зі своїх будівель, цього прикладу дотрималися й кілька інших урядових установ”, – сказав американський дипломат.

Він нагадав, що українська влада нещодавно відмовилася співпрацювати з Huawei у проєкті створення “розумного міста”, віддавши перевагу американській Cisco. “Це – мудрі рішення”, – зазначив заступник держсекретаря США.

За його словами, Україна також висловила зацікавленість у долученні до підтримуваної США ініціативи “Чиста мережа”, учасники якої задля інформаційної безпеки відмовляються від використання послуг китайських телекомунікаційних компаній у розбудові мереж 5G. “Україна розуміє, що стоїть на кону”, – наголосив Крач.

Як повідомлялося, Сполучені Штати можуть виплатити фінансову компенсацію Україні за відмову від використання систем 5G китайської компанії Huawei на користь інших виробників.

безпека технології сша Китай

Знак гривні
Знак гривні