Суд зобов'язав ДБР розслідувати «умисні дії» Зеленського, які спричинили загибель морпіха Журавля під Зайцевим

Печерський райсуд Києва задовольнив скаргу батька загиблого під Зайцевим морпіха Ярослава Журавля і зобов'язав Держбюро розслідувань почати провадження про вчинення президентом Володимиром Зеленським дій, унаслідок яких бійця не вдалося врятувати.

Перша, маленька, але - перемога у справі Ярослава Журавля. Печерський суд задовільнив скаргу його батька Сергія Журавля на ДБР. Яке відмовилось відкривати справу щодо розслідування дій і бездіяльності В. Зеленського, які сприяли загибелі морпіха. Суд забов'язав ДБР внести заяву до єдиного реєстру, і розпочати слідчі дії, до яких їх зобов'язує Закон.

Posted by Гліб Бабіч on Monday, December 21, 2020

Нагадаємо, батько загиблого розвідника подав позов проти Зеленського

13 липня поблизу населеного пункту Зайцеве український боєць загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої. Того ж дня забрати його тіло вирушила група українських військових.

Російсько-окупаційні війська цинічно обстріляли трьох військовослужбовців, які мали евакуювати українського бійця, котрий підірвався поблизу Зайцевого. Внаслідок ворожого вогню загинув військовий медик, одного військовослужбовця – Ярослава Журавля – було поранено, а ще один дістав бойове травмування.

14 липня стало відомо, що тіла бійця, якого мали евакуювати, та військового медика бойовики забрали собі. 15 липня українська сторона забрала тіло військовослужбовця, який загинув 13 липня на Донбасі. 17 липня з тимчасово окупованої території України передали неідентифіковане тіло, загиблим виявився Микола Ілін.

21 липня бойовики передали ще одне тіло полеглого захисника Україні. В ООС заявили, що загиблим може бути військовий, якого досі вважали пораненим. Пізніше підтвердилося, що загинув Журавель.

конфлікт прокуратура війна суд зеленський армія скандал

Знак гривні
Знак гривні