На відміну від інших країн Україна під час кризи витрачає на дороги, а не допомагає людям і бізнесам

Ремонт доріг – дві третини всіх "антикризових" заходів України, значна частина його "житиме" менш ніж 5 років. Україна посідає перші позиції у світі за обсягом витраченого за період коронавірусної кризи на інфраструктурні проєкти – натомість дуже відстає за прямими виплатами населенню та компенсаціями і підтримкою бізнесу.

Про це повідомила у Facebook колишня держуповноважена АМКУ Агія Загребельська, передає Цензор.

"Хоч у чомусь ми вийшли в лідери, – іронізує Загребельська. – Україна посідає перші позиції в світі за обсягом витрачених за період коронакризи грошей на інфраструктурні проєкти. В нашому виконанні – на дороги. Так, у нас 65,9% всіх антикризових заходів становили витрати на інфраструктуру. Наступні за нами: Росія – 43,5% та Китай – 19,7%. Потім із 9,7% Австралія. 8,3% – Канада. 7,9% – Туреччина. І потім із ще меншим показником країни Європейського Союзу, США та Велика Британія".

Водночас, наголошує колишня чиновниця, Україна плететься "позаду світового списку" за прямими виплатами населенню (4,7%). У Росії цей показник становить 12,2%, в Австралії – 62,7%, у Канаді – 63,8%.

"За компенсаціями та підтримкою бізнесу ми також у кінці. Наш показник – 18,1%. Для розуміння, у Франції цей показник – 89,4%, в той час як в інфраструктуру вкладено приблизно 1%. Я розумію, ми йдемо своїм шляхом. Просто хотілось би, щоб дійшли всі, а не тільки шість дорожніх компаній, яких держава в цей важкий рік підтримала "на широку ногу", – зазначила Загребельська.

"Тим, хто хоче розповісти, про "криза закінчиться, а дороги залишаться", нагадаю, що 72% зі 126 млрд грн витратили на поточний середній ремонт. За нормативами він "житиме" від 3 до 5 років. І якщо ці дороги не зійдуть раніше незаконно, то через 3–5 років згідно з чинним законодавством "карета перетвориться на гарбуз", – додала колишня держуповноважена АМКУ.

Хоч у чомусь ми вийшли в лідери:) Україна займає перші позиції в світі по обсягу витрачених за період коронакризи грошей...

Posted by Агія Загребельська on Tuesday, December 15, 2020

будівництво автомобілі транспорт сусільство пандемія бюджет коронавірус

Знак гривні
Знак гривні