Створено електромобіль, який може проїжджати понад 1000 км на одному заряді

Поки що він існує в одному екземплярі, але показує, що обмеження на дальність поїздки, яке досі стримує багатьох від переходу на електромобілі, можна здолати в найближчому майбутньому.

1.jpg

Американський стартап Aptera створив електромобіль, який завдяки додатковим сонячним батареям і обтічній формі може проїжджати (по нормальних дорогах) до 1600 км після заряджання.

Дивіться також:

Екостандарт Євро-7 фактично стане кінцем двигунів внутрішнього згоряння

2.jpg

Компанія з Сан-Дієго порахувала, що в середньому американець проїжджає близько 40 км щодня. Тому декому, як стерджує стартап, надто в сонячному кліматі, взагалі не доведеться заряджати такий автомобіль: він буде заряджатися від сонця, поки стоїть припаркований, достатньо для середньої денної кількості пересувань.

3.jpg

Але водночас на подібній машині можна буде проїхати стільки, скільки зможеш за один день – і знову зарядити її за ніч, не думаючи про підзаряджання в дорозі, яке займає час.

5.jpg

Нині такий автомобіль може вмістити двох дорослих людей плюс одного домашнього улюбленця. Далі лишається хіба що працювати над більшою місткістю машин із подібним запасом ходу.

4.jpg

Це ж авто піде в масове виробництво вже в 2021 році.

Докладно англійською та більше фото в журналі DeZeen

автомобілі майбутнє технології сша екологія

Знак гривні
Знак гривні