Тестування в Україні сповільнюється, але кількість госпіталізацій та смертей зростає

Як ми писали, станом на початок грудня тестування на Covid-19 сповільнилося – це може пояснювати, чому водночас в Україні ніби менше випадків, але не госпіталізацій і не смертей.

Як пише УП, прем’єр Денис Шмигаль вважає, що в українських медичних закладах достатньо ліжок, які можна заповнювати хворими на коронавірус. Це ніби відповідає офіційним даним:

Раніше ми намагалися відстежувати офіційну статистику заповненості й будувати графіки. Дані можна брати тут. Однак виникла підозра, що статистика щодо заповненості лікарень від МОЗ — неадекватна

Зокрема, про це свідчать дані з окремих регіонів. Особливо це стосується, наскільки нам відомо, Одеси:

Медичне сортування, нестача лікарів, померлі в коридорах

Тим часом 9 грудня в Україні діагностували 13 371 випадок хвороби COVID-19, одужали від неї більше людей – 13 903 особи, тобто можна говорити про спад випадків (що може бути пов'язано просто зі спадом швидкості тестування), адже водночас госпіталізували рекордну кількість хворих – 2 993 особи, померли 266 пацієнтів – це на десять менше за "антирекорд" смертності напередодні.

Попри відносний спад кількості офіційно тестованих випадків, Україна опинилася на 10 місці серед країн світу за кількістю нових підтверджених випадків коронавірусу. Поруч із нашою державою – Польща та Італія.

Також у світовому рейтингу за кількістю летальних випадків наша держава посідає 12 місце із національним антирекордом смертей. 

Отже, позитивна тенденція щодо балансу нових офіційно зареєстрованих випадків захворювання й одужань зберігається, однак кількість тих, хто помирає і потрапляє в лікарні – зростає.

Використано тексти з новин Української правди

медицина україна пандемія епідемія коронавірус

Знак гривні
Знак гривні