У рідному місті Зеленського, незважаючи на особисту агітацію президента, його кандидат програв вибори

До того ж програв кандидату від партії Медведчука, який у першому турі набрав утричі менше за нього.

Зеленському варто подумати про те, як обмежити вплив пропаганди телеканалів і сайтів Медведчука, а не давати їм більше шансу на власних пресконференціях

За результатами виборів міського голови Кривого Рогу, перемогу здобув висуванець партії "Опозиційна платформа – За життя" Костянтин Павлов, його підтримали понад 97,5 тис. виборців, – передає Укрінформ. Явка в другому турі становила, за даними міської ТВК, 35,14%.

Увечері 7 грудня Криворізька міська територіальна виборча комісія прийняла протоколи від ТВК усіх семи районів міста.

За результатами виборів міського голови Кривого Рогу, перемогу здобув висуванець партії "Опозиційна платформа – За життя" Костянтин Павлов, за якого проголосувало понад 97,5 тис. виборців (56,97%). За конкурента Павлова, висуванця партії "Слуга народу" Дмитра Шевчика проголосувало близько 69,4 тис. виборців (40,49%).

628a843-dnipro-kr-resultati-3.jpg

Агітація Зеленського

Кривий Ріг – батьківщина президента Володимира Зеленського.

Між першим і другим туром він приїжджав у місто з робочим візитом, там відбулася спільна зустріч за участі Зеленського й Шевчика.

Вибори мера Кривого Рогу були надважливими для президента України, – писала Українська правда.

Настільки, що за кілька днів до другого туру виборів міського голови Зеленський записав мотивувальне відеозвернення, де закликав містян прийти на виборчі дільниці та "обрати мера, на якого заслуговує Кривий Ріг". 

Зеленський чітко не сказав, за кого рекомендує голосувати, та очевидно, що президент мав на увазі кандидата від своєї партії Дмитра Шевчика.

У першому турі Шевчик набрав значно більше за конкурента від ОПЗЖ: 25,94% підтримки, Павлов – 9,15%.

Роль Вілкула

У першому турі Шевчик (СН) не був першим: він посів другу позицію після чинного мера Юрія Вілкула.

Відрив Вілкула від кандидата СН був доволі відчутний: 46,27% проти 25,20%. Однак 17 листопада у кандидата від "Слуги народу" з’явився шанс на перемогу – абсолютно неочікувано Вілкул знявся з виборів.

"Здоров'я, на жаль, почало підводити. Усвідомлюючи величезну відповідальність перед жителями Кривого Рогу, я, на жаль, не зможу брати участь у другому турі виборів", – говорив у відеозверненні Вілкул в стилі Єльцина "Я устал, я ухожу".

У тому ж зверненні мер Кривого Рогу закликав своїх виборців у другому турі підтримати Костянтина Павлова з ОПЗЖ.

кривий ріг медведчук дніпропетровщина вибори-20 зеленський

Знак гривні
Знак гривні