На Черкащині батюшка «УПЦ МП» наскаржився у прокуратуру на парафіян за перехід у ПЦУ. Тих викликали на допит

Членів громади Православної церкви України в селі Бужанка на Лисянщині Черкаської області викликали до поліцейського відділку, повідомляють “Вісті Черкащини”. Парафіян допитують у справі “про незаконні дії під час переходу до ПЦУ”, за заявою до прокуратури ієрея так званої УПЦ МП.

фото: Вісті Черкащини
фото: Вісті Черкащини

Парафіяни місцевої православної церкви Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії УПЦ Московського патріархату, також відомого як РПЦвУ, минулого року на загальних зборах переважною більшістю голосів прийняли рішення про перехід до Православної церкви України, – передають "Вісті Черкащини".

Відповідні зміни до статуту громади було зареєстровано в ОДА, однак:

“Нас покликали сюди, щоб дати свідчення слідчим з області через заяву в обласну прокуратуру ієрея УПЦ МП Василя Яводчака про нібито незаконні дії з нашого боку щодо переходу громади до ПЦУ. Приїхали аж п'ятеро слідчих, які розпитують, чи справді були збори громади, чи обирали голову, секретаря, як голосували, хто ставив підписи. Словом, дивні запитання. Адже все це можна побачити в протоколах”, – поділилися присутні.

“Наша громада першою в Лисянському районі вийшла з підпорядкування Московського Патріархату та приєдналася до канонічної Православної церкви України, – розповів "Релігійній правді" один із парафіян Олексій Багателя. – З Яводчаком, який побажав служити у філії МП, залишилося шестеро вірян. Вони проводять службу в церкві, вважаючи її чи не своєю власністю, а нас і на поріг не пускають, ключі не віддають. Хоча будувалася вона на кошти громади".

релігія Церква УПЦ МП черкащина пцу

Знак гривні
Знак гривні