Київський чиновник: «Потрібно, щоб проімунізувалося 60–80% населення». Для столиці це означає від 37 тис. смертей

У неділю на нараді в президента Зеленського українська влада вирішила запровадити нові обмеження. Про них оголосив голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування, народний депутат фракції "Слуга народу" Михайло Радуцький.

Цього разу ці неформально озвучені рішення бачилися логічно: не жорсткі обмеження, а точкові у тих місцях, де ковід може поширюватися найагресивніше, і загалом збігалися з нашими рекомендаціями.

Один із пунктів — початок шкільних канікул на тиждень раніше, 15 жовтня, і продовження їх тривалості (не один тиждень, як зазвичай, а два) до 30 жовтня. Рішення теж розумне, це б дало змогу дещо зменшити темпи нових заражень, а отже і наплив хворих до лікарень.

Але цього разу всі ухвалені у Зеленського рішення мали рекомендаційний характер: ні Міністерство освіти, ні Міністерство охорони здоров'я не казали твердо: “Для збереження здоров'я життів нам усім потрібно...” і далі за списком. Вони “рекомендували”. Такий чудовий спосіб зняти з себе відповідальність: “Ми ж вас попереджали, а ви не дослухалися, винні не ми, а мер (прізвище вписуйте залежно від міста, в якому мешкаєте)”.

Одне з таких побажань людям доброї волі – почати канікули з 15 жовтня.

І от влада Києва НЕ рекомендуватиме школам це робити. Канікули в столичних школах розпочнуться, як і планувалося, з 21 жовтня, читаємо в новинах. Про це заявив глава Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан. У принципі, враховуючи настрої народу напередодні виборів мера, іншого і не очікувалося.

Тепер оцініть аргументи: за словами Рубана, нині стоїть завдання пасивно проімунізувати дитяче населення та молодь із метою припинення активності епідеміологічного процесу. "Це єдиний механізм. Якщо ми будемо дітей зараз відправляти на канікули, це затягне процес епідемії в країні", і додав, що потрібно, аби проімунізувалося 6080% населення. “Це можна зробити за допомогою зустрічі з цим збудником, що зараз відбувається, або проведення масової вакцинації. Тому це найбільш доцільний захід з метою призупинення агресивності зазначеного збудника", – сказав Рубан, ховаючи зміст слів у заплутані бюрократичні формулювання.

А якщо перекласти зрозумілою мовою абракадабру “це найбільш доцільний захід із метою призупинення агресивності зазначеного збудника” і вдуматися у зміст, то стає очевидним: ця людина хоче, щоб у кожного з нас помер хтось знайомий.

Розмови про природну вакцинацію ширилися на початку пандемії, але навіть у Швеції, яка пішла шляхом найменших обмежень, вони припинилися. Там роблять усе, щоб ізолювати хворих і обмежити поширення вірусу. Адже, коли COVID поширюєтьcя природним чином, лікарні переповнюються і багато людей помирає.

Протягом шести місяців пандемії пан Рубан цього не зрозумів. І це ставить питання про його адекватність і здатність до засвоєння нової інформації, а також про небезпеку, яку своєю обмеженістю на своїй посаді він становить для громади Києва.

Ще у п'ятницю керівник Рубана, мер Кличко говорив, що у столиці бракує ліжок для хворих, і просив уряд дозволити відправляти звичайних киян у лікарні Національної медичної академії, відомчі лікарні МОЗу та інших органів влади. Кличко згадував, що місто приготувало “більш ніж 2,5 тисячі ліжок у 20 медзакладах столиці. Водночас заповненість цих ліжок – вже понад 70%”, — бідкався мер.

А Радуцький після наради у Зеленського оголосив про плани перетворення Палацу спорту на ковід-лікарню. Хочете туди?

Як таке прохання Кличка і плани "у Зеленського" узгоджуються з бажанням Рубана пришвидшити захворюваність?

Давайте грубо порахуємо, скільки людей помре за умов нічим не стримуваної епідемії, яка потрібна для вироблення природного імунітету.

Припустимо, що у Києві мешкає 2.5 млн людей (точну цифру ніхто не знає, бо перепису населення давно не проводили). Беремо нижній відсоток, озвучений чиновником — 60%. Це 1 млн 500 тис. киян, які мають "зустрітися зі збудником" (перехворіти). Смертність від COVID-19 в Україні в середньому 2.5%, це за нормальної завантаженості лікарень. У разі медичного колапсу помиратимуть більш ніж 2.5% (на півтора мільйона – це 37 тисяч 500 мертвих).

Також Рубану на його посаді варто було б знати, що імунітет від коронавірусу не тримається довго, і через кілька місяців можна захворіти повторно.

1.jpg

Олег Рубан

школа ковід олег рубан точка зору маразм

Знак гривні
Знак гривні