Суперпоширення COVID-19 відбулося просто в Білому Домі, але Трамп повернувся через кілька днів госпіталізації

Топ-інфекціоніст США Ентоні Фаучі назав подію, організовану Білим Домом, випадком суперпоширення вірусу. "Результати говорять за себе".

На цій події 26 вересня, коли Трамп номінував Коні Беррет до Верховного Суду, люди сидять без масок. Заразилося близько 30 людей: фото AP
На цій події 26 вересня, коли Трамп номінував Коні Беррет до Верховного Суду, люди сидять без масок. Заразилося близько 30 людей: фото AP

Ентоні Фаучі, ім'я якого стало загальновідомим у США, заявив, що на події в Білому Домі 26 вересня заразилося багато людей (зокрема сам Дональд Трамп). Люди перебували без масок, – передає Аль-Джазіра.

"Я думаю, дані говорять за себе. У нас у Білому Домі була подія суперпоширення (superspreader event)", – заявив експерт в інтерв'ю CBS. – "І це була ситуація, за якої люди перебували в натовпі й не носили маски, дані говорять за себе".

Саме після цієї події в Білому Домі заразилося близько 30 людей, включно з Дональдом Трампом і першою леді Меланією Трамп, топ-радницею Хоуп Хікс, прессекретаркою Кейлі МакЕнані.

Після кількох днів у лікарні Трамп повернувся в Білий Дім. Як пише Time, на балконі (перебуваючи сам) він демонстративно "зірвав маску", але мусив заявити: "Не давайте йому домінувати".

9d4a04ee-0bdc-11eb-afc8-92e0da0ef1c3_image_hires_084205.jpg

Фото: AFP

Подія називалася "мирний протест за закон і порядок". Відео події (після першого абзацу).

Після цього особистий лікар заявив, що Трамп "уже не заразний".

Після всього цього Time вийшов із такою брутальною обкладинкою:

Детальна стаття Time

коронавірус трамп

Знак гривні
Знак гривні