У лікарнях Києва закінчуються місця через COVID-19

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до прем’єр-міністра і міністра охорони здоров’я із закликом надати ліжковий фонд і медиків для лікування хворих на коронавірус у державних медустановах, розташованих у столиці.

За словами мера, місто зробило все можливе, аби медичну допомогу могли отримати всі хворі на коронавірус, влада діє на випередження, поступово збільшуючи кількість ліжок для прийому хворих, яким потрібна госпіталізація. Наразі це понад 2,5 тисячі ліжок у 20 медзакладах столиці. Водночас заповненість цих ліжок – вже понад 70 %.

Кличко підкреслив, що з такою динамікою захворюваності місць в комунальних медзакладах вже дуже скоро забракне. Він вимагає підключити до прийому хворих із коронавірусом відомчі заклади, які розташовані у столиці.

А тим часом прем’єр-міністр Денис Шмигаль скликав нараду з головами державних обласних адміністрацій та за участі секретаря РНБО щодо ситуації з COVID-19.

Результатом стало те, що подібні наради відбуватимуться на регулярній основі тричі на тиждень.

Під час наради Шмигаль заслухав очільників ОДА щодо епідемічної ситуації в областях. А також доручив головному санітарному лікарю Олегу Ляшку та головам облдержадміністрацій поставити на особистий контроль роботу гарячих ліній.

Він уточнив, що на їхній основі розвиватимуть контактні центри, зокрема, з метою швидкого розгортання системи виявлення контактних осіб. 

За підсумками наради Шмигаль доручив МОЗ опрацювати питання щодо можливого залучення відомчих лікарень та установ Нацакадемії наук задля збільшення кількості ліжкомісць.

Голова медичного комітету Верховної Ради Михайло Радуцький пропонує запровадити в Україні карантин вихідного дня і відправити на дистанційне навчання ВНЗ і школи. При цьому батьки дітей муситимуть працювати, бо "Жорсткий карантин ми не можемо ввести сьогодні. Ми це розуміємо".

За матеріалами Української правди

абзац коронавірус київ

Знак гривні
Знак гривні