Свавілля в справі Стерненка "досягло максимуму", його наражають на небезпеку

Прокурорське та судове свавілля в справах щодо нападів на активіста Сергія Стерненка "сягнуло історичного максимуму".

Про це пише Дмитро Гурін, депутат і член Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для здійснення парламентського контролю за розслідуваннями нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років.

Минулого тижня Верховний Суд відмовив Сергію Стерненку в розгляді справ по суті щодо нападу на нього в Києві. Аргументувавши це тим, що одна зі сторін, дружина загиблого нападника Кузнєцова, мешкає в Одесі.

Позавчора, 31 серпня, під час першого підготовчого засідання в Одесі на Сергія Стерненка було вчинено ще один напад. Можливість вчинення ще одного нападу, ймовірно, замовниками нападів на Сергія Стерненка, є прямим наслідком перенесення судового розгляду до Одеси з Києва. Представники прокуратури під час засідання почали вимагати зміни запобіжного заходу Сергію Стерненку на тримання під вартою. На думку представників прокуратури, підставою для заміни запобіжного заходу є “відсутність” авторитетних поручителів та гарантій відвідування Сергієм Стерненком судових засідань. Водночас готовність взяти Сергія Стерненка на поруки висловили близько десяти народних депутатів України, а також шановані громадські діячі.

Вважаємо, що Офіс Генерального прокурора та Верховний Суд свідомо чи несвідомо сприяють подальшій політизації цієї справи, створюючи сприятливі умови для реалізації політичного замовлення.

Перенесення Верховним Судом розгляду справи щодо нападу на Сергія Стерненка до Одеси з Києва є вигідним замовникам нападів на Сергія Стерненка, до яких, імовірно, можуть бути причетні посадовці одеської місцевої влади. Спроби нападів на Сергія Стерненка продовжують здійснюватись навіть під будівлею суду.

Фактично своїми діями Верховний Суд та Офіс Генерального прокурора наражають Сергія Стерненка на небезпеку і сприяють упередженому розгляду справи суддями, на яких імовірно мають вплив можливі замовники нападів. Закликаємо Верховний Суд та Офіс Генерального прокурора припинити свавілля в справі Стерненка і повернути розгляд справи в Київ.

Ми, члени Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для здійснення парламентського контролю за розслідуваннями...

Gepostet von Дмитро Гурін am Mittwoch, 2. September 2020

стерненко заява суд

Знак гривні
Знак гривні