Вища рада правосуддя відмовилася відсторонити тих, кого звинувачують у впливі на неї – Вовка й інших членів ОАСК

Вчора Вища рада правосуддя одноголосно відмовилася відсторонити суддю Вовка. Пізно ввечері стало відомо, що ВРП відмовилася відсторонити також п'ятьох інших фігурантів справи суддів ОАСК.

Нові записи судді Вовка свідчать про його можливий вплив на Вищу раду правосуддя (ВІДЕО)

Manus manum lavat: Рішення про те, що глава ОАСК продовжить роботу, незважаючи на відкриту проти нього справу, ВРП прийняла одноголосно, передає Ліга.

Вища рада правосуддя одноголосно відмовилася тимчасово усунути з посади голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка. Вовка і суддів ОАСК підозрюють в створенні злочинної організації з 12 чоловік, метою якої було захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП) і створення штучних перешкод в їх роботі.

Під час засідання в приміщення ВРП не пускали журналістів, пояснюючи це відсутністю вільних місць і карантином. Також була відсутня і трансляція засідання: в ВРП заявили, що вона можлива тільки за клопотанням і згодою сторін.

Рада вважає, що в матеріалах справи "немає доказів належного вручення підозри" Вовку – і тому суддя не перебуває в статусі підозрюваного.

У ході засідання ВРП відмовила у відводі члена ради Павла Гречковського, який фігурує на "плівках ОАСК", повідомляє ЦПК.

Вища рада правосуддя також відмовився відсторонити від виконання обов'язків інших фігурантів справи про спробу захоплення судової влади в країні – заступника голови Окружного адмінсуду Києва Євгена Аблова і ще чотирьох суддів ОАСК.

корупція вовк оаск суд

Знак гривні
Знак гривні