Вироки дня: убивця Джона Леннона і нападник на новозеландські мечеті сидітимуть довічно

27 серпня стало відомо про судові ухвали стосовно одразу двох злочинців, які скоїли резонансні злочини. Так, у виправній колонії суворого режиму Wende Correctional Facility в місті Олден, штат Нью-Йорк, повідомили, що колегія з умовного звільнення водинадцяте відхилила апеляцію 65-річного Марка Чепмена, засудженого на довічне ув’язнення за вбивство учасника гурту Beatles Джона Леннона.

chapman.jpg

Марк Чепмен

Чепмен застрелив Леннона на Манхеттені 8 грудня 1980 року, коли музикант повертався додому зі студії звукозапису. На суді вбивця, який із 10 років був шанувальником The Beatles, пояснив свій вчинок бажанням стати знаменитим. Наступну апеляцію засуджений зможе подати в 2022 році.

Того ж дня високий суд у Крайстчерчі, Нова Зеландія, засудив до довічного ув’язнення Брентона Таррента, який у березні 2019 року розстріляв вірян двох мечетей, убивши 51 людину і поранивши ще 40. Свій злочин терорист скоїв із мотивів расової та релігійної ненависті. Напад він стрімив онлайн у фейсбук.

harrison.JPG

Брентон Таррент

Вирок, винесений Таррeнту, став найсуворішим в історії Нової Зеландії — вперше засуджений був позбавлений права просити про дострокове звільнення протягом усього терміну ув’язнення. Проголошуючи вирок, суддя наголосив, що Таррент не розкаявся, і незалежно від того, скільки він перебуватиме за ґратами, це не спокутує його злочину.

злочин суд

Знак гривні
Знак гривні