Інкубаційний період Covid-19 може виявитися довшим, ніж вважалося. Це важливо знати для запобігання поширенню хвороби

Дослідження американських і китайських науковців показує, що середнє значення інкубаційного періоду у підтверджених пацієнтів становило понад вісім днів. Попри важливість цієї цифри – вона досі точно не встановлена.

Ілюстративне фото: Сіньхуа
Ілюстративне фото: Сіньхуа

Про це пише гонконзька South China Morning Post.

Інкубаційний період нового коронавірусу може виявитися довшим, ніж спершу вважалося. Тоді як раніше лікарі говори про п'ять днів – науковці як китайського Центру контролю за хворобами, так і американського Національного інституту алергій та інфекційних хвороб кажуть, що середнє значення може бути значно більшим.

Клінічні дані в сукупності з імовірнісним моделюванням показують середній час 8.29 днів, а медіану – 7.76 днів.

Точне знання про інкубаційний період важливе для визначення оптимального часу карантину й необхідне для дослідження щодо передачі хвороби між пацієнтами.

Воно також потрібне для розробки лікування.

Попри важливість цієї інформації, часто через обмежені дані спершу інкубаційний період оцінюється хибно, а потім перша оцінка приймається за належне.

Дослідження підтверджує думку, що переважно інкубаційний період не триває довше 14 днів – стандартний час карантину, самоізоляції, обсервації – але у десяти відсотків пацієнтів симптоми з'являються через триваліший термін.

Детальніше англійською

Китай медицина сша наука коронавірус

Знак гривні
Знак гривні