Суддю Вовка та його ОАСК підозрюють у спробі захоплення влади (+АУДІО)

Суддів ОАСК підозрюють у створенні злочинної організації та — не багато не мало — спробі захоплення державної влади, пише Ліга.

Главу Окружного адмінсуду Павла Вовка і ще шістьох суддів підозрюють в спробі захоплення державної влади, пише ЛІГА.

НАБУ повідомило про викриття злочинної групи на чолі з головою Окружного адміністративного суду Києва Павлом Вовком, яка, за версією слідства, планувала захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над судовими органами України.

Дивіться також нашу статтю річної давнини:

Керівник Окружного Адміністративного Суду Києва Павло Вовк може стати впливовішим, ніж Зеленський

Окружний адмінсуд Києва за останні два роки виніс низку резонансних рішень, що викликали негативну реакцію в суспільстві.

Так, він

Діяльністю ОАСК зацікавилися правоохоронці. У липні 2019 р НАБУ оприлюднило прослуховування розмов суддів ОАСК, з яких стало ясно, що вони впливали на кадрові призначення до Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) і шантажували чиновників прийняттям неправосудних рішень.

Вовку і ще трьом суддям тоді оголосили про підозру у винесенні завідомо неправосудних рішень і втручанні в діяльність судових органів. Розслідування цього епізоду завершено, підозрювані знайомляться з матеріалами.

Чому якийсь там ОАСК має такий вплив, дивіться нашу статтю:

Танці з Вовками. Окружний апеляційний суд Києва, корупція і президенти

Що відбувається зараз

Вовку, його заступнику Євгену Аблову, ще п'ятьом суддям ОАСК і голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку вручили нові підозри. У НАБУ не уточнюють статті, але повідомляють, що мова йде про створення Вовком злочинної організації для захоплення держвлади шляхом встановлення контролю над ВККС, Вищою радою правосуддя (ВСП) і створення штучних перешкод в їхній роботі. В ОАСК здійснено обшуки.

За версією слідства, організація брала замовні рішення в інтересах політичних еліт і бізнес кіл за матеріальну винагороду. Для цього Вовк, повідомили в НАБУ, використовував "схему з подачі штучних, надуманих позовів від підставних організацій або фізосіб в свій же суд з наступним надшвидким їх розглядом і з наперед визначеним результатом.

При цьому в НАБУ встановили, що судді ОАСК володіють дорогими активами і ведуть непорівнянний з рівнем офіційних доходів спосіб життя.

Бюро опублікувало нові записи розмов, в яких судді, за версією слідства, обговорюють з різними особами прийняття неправосудних рішень за хабарі, за мотивами особистої помсти або з метою захоплення влади в судовій системі.

Ось кілька розшифровок

Вовк: Алло, привет. Смотри, я ж тебе скинул не с целью поспорить по поводу того, кто прав, кто не прав... Смотри, мои считают, что это сильный аргумент. Они хотят это написать, и они готовы этого не писать, а написать какую-то х...ню, если есть в этом интерес, если твои... Я понимаю, что они рассуждают сейчас системно. Если они готовы проспонсировать это, то мы готовы тогда эту х...ню дать, а если они не готовы проспонсировать, то пусть сражаются.

Замглавы ОАСК 1: Ну я тебе скажу, бл..., МВД может дать команду 21-го, бл..., когда экзитполы объявят, и закрыть границу, ну для определенных людей, пограничники. "А какое основание у них есть?" "А я вам говорю, надо".

Судья ОАСК: Это вообще надо сделать 29-го числа, официальное объявление, что когда проект еще.

Замглавы ОАСК 1 (шепотом): А давай кинем проект искового заявления, человек 150, "прошу запретить, бл..., обязать пограничников. "Вылететь, выезд запретить, выезд", на х..., и кинем, и пусть у нас лежит (смеются). И там расписать всех, кого можно, и распишут о ком-то, в любой момент можно обеспечение (имеется в виду решение об обеспечении иска) ...бануть на границу дал, понял. Обеспечение ...банул на границу, только бл... это, а чего нет. Фамилия, имя, отчество, год рождения. Они бы пооб... на х...й все.

Замглавы ОАСК 2: Можно тогда кинуть и легально, хотя бы.

Замглавы ОАСК 1 (шепотом): И Козьякова (экс-глава ВККС), и Бенедисюка (экс-глава ВСП) на х...й, и Верховный Суд, на х...й всю эту х...ню, но кроме Грановского конечно. Хотя он нас это не просил, как говорится (смеются).

Глава ОАСК: Если бы они знали, за какими процессами мы стоим, я так думаю, что они бы ох...ли

Замглавы ОАСК 1: Я тебе говорю, когда у меня тут такой, а тот того.

Глава ОАСК: Я думаю, обосрется полстраны, бл.... Это шаг ох...тельный (смеются).

Дивіться ще більше на ЛІЗІ

кримінал вовк суд

Знак гривні
Знак гривні