Російська Вікіпедія заблокувала будь-які спроби виправити вираз "на Україні" у своїх текстах

В російській Вікіпедії написали скрипт, який блокує збереження змін до статей з виразом "в Україні". Цей приклад — дуже яскраве свідчення: російський колоніалізм використовує будь-які засоби, щоб заперечити існування України як держави. Оновлено: скрипт діє там вже більше року.

На це звернув увагу користувач твіттера Віталій Літвінов:

Російська вікіпедія аргументує своє блокування тим, що після численних обговорень, мовляв, "склався консенсус". Однак, насправді це — продовження офіційної політики Кремля стосовно України, яка остаточно була визначена Путіним ще в далекому 2004 році. Саме тоді було ухвалене принципове рішення використовувати вираз "на Украине" замість "в Украине". До цього, згідно з аналізом, 96% відсотків всіх офіційних повідомлень використовували форму "в Украине".

Нагадаємо, що вираз "на Украине" є проявом імперських прагнень Росії знищити незалежну Україну і знову зробити нас частиною російської імперії. Тому що в більшості випадків частка "на" вживається на позначення територій, натомість "в" — для країн. Будь-яке посилання на "правила русского языка" означають лише те, що перед вами — російський колоніальний расист, який ставить себе вище за вас, і не вважає нашу країну за справжню.

Така поведінка російської команди Вікіпедії, яку підтримує та фінансує російський уряд, є хорошим приводом для того, щоб бойкотувати її використання в Україні.

росія україна інтернет

Знак гривні
Знак гривні