Уроки, які не вивчила Україна. Як Гонконг протистояв поширенню коронавірусу, працюючи з людьми, що повертались до країни

Гонконг швидко запровадив суворі заходи щодо людей, які прибувають до країни — й від березня кількість нових випадків там продовжує падати (на відміну від України).

Починаючи з 25 березня всі мешканці Гонконгу, що прибувають з-за кордону, зобов'язані пройти 14-денний карантин (за цим стежать суворо). Всі, хто не є мешканцями Гонконгу — до країни не допускаються.

Після прибуття вимірюють температуру кожному, хто прибув.

Всіх допущених спеціальним автобусом доправляють до AsiaWorld-Expo, де у кожного беруть зразок на аналіз — і де на кожного вдягають електронний браслет із відстеженням місця перебування.

Люди без симптомів чекають на результати тесту на місці — зазвичай результат є до кінця дня.

Якщо люди прибули ввечері чи змушені чекати на результати тесту до ранку — уряд надає їм кімнати готельного типу:

Людей із симптомами урядовий-таки шатл доставляє до лікарні для детальніших аналізів та, якщо потрібно, госпіталізації.

Навіть із негативними аналізами людей доправляють до їхніх домівок, залишаючи на них електронні браслети. Людей зобов'язують залишатися вдома упродовж 14-ти днів.

Після цього треба пройти ще один тест, передати його владі — й лише після отримання негативного результату можна пересуватися по країні.

Детальніше — у публікації SCMP.

А тепер нагадаємо — даруйте за різкий контраст — як в Україну прибували в останній день перед закриттям громадського транспортного руху на кордоні:

Відчуйте різницю в організації процесу
Відчуйте різницю в організації процесу

гонконг коронавірус авіація

Знак гривні
Знак гривні