Фонд держмайна заявив про повернення "Центренерго" під контроль держави

Фонд держмайна повернув "Центренерго" під контроль держави – наглядова рада "Центренерго" призначила в.о. гендиректора компанії Олександра Корчинського.

Про це повідомив у Facebook голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко, передає Економічна правда.

"Ми зробили висновки після минулої невдалої спроби призначити нового керівника компанії, і провели одноденну блискавичну операцію: рішення суду, збір наглядової ради, внесення змін до реєстру та представлення нового керівника Центренерго Олександра Корчинського. Все це – сьогодні, буквально за 4-5 годин", – написав він.

"Що тепер? Ми виявимо всіх, хто перейшов на темну сторону сили. На сьогодні в нас навіть немає інформації про стан справ на підприємстві. Попереднє керівництво Центренерго приховувало від нас дані аудиту. Все, що в нас є – це великі підозри, що не все гладко. Я думаю, якби все було гаразд, то не треба було б мінувати Фонд, аби лише не зібралася наглядова рада", – додав він.

Як повідомляється на сайті Фонду, перед призначенням Корчинського наглядова рада "Центренерго" прийняла одноголосне рішення про припинення обов’язків генерального директора Володимира Потапенка.

Раніше Сенниченко заявив, що Апеляційний суд скасував рішення Окружного адмінсуду Києва, який заборонив Фонду держмайна здійснювати дії, спрямовані на зміну членів дирекції ПАТ "Центренерго", зокрема в.о. гендиректора компанії Володимира Потапенко.

У березні уряд погодився з пропозицією Фонду держмайна про призначення екс-гендиректора компанії "Технова" (Чернігівська ТЕЦ) Олександра Корчинського виконуючим обов'язки генерального директора ПАТ "Центренерго".

У липні 2019-го ЕП повідомила, що екс-директор ТОВ "ДРФЦ" Віталій Бєляков з початку липня став новим неофіційним куратором вугільної галузі, змінивши власника Віталія Кропачова.

Тоді ініціатором заміни "смотрящих" став Ігор Коломойський, а підприємства групи "Приват" почали співпрацю з державним "Центренерго", купуючи у нього дешеву електроенергію і продаючи йому дороге вугілля.

коломойський енергетика суд

Знак гривні
Знак гривні