У маленькому Почаєві великий спалах COVID-19 – ймовірно, через Лавру

Слідом за Києво-Печерською Лаврою (МП) імовірним новим суперосередком поширення хвороби стала Почаївська Лавра (теж МП).

«Є різке зростання, в районі вже 110 підтверджених результатів. Якщо за п’ять днів ситуація не зміниться, то звертаємось до області, щоб ініціювати процедуру введення надзвичайного стану», — розповів BBC співрозмовник в місцевій владі, цитує Новий час.

Як повідомляє ВВС, про можливий спалах коронавірусу у лаврі стало відомо наприкінці березня, коли молдовські паломники після відвідання лаври захворіли на коронавірусну хворобу. Проте лавра це заперечувала.

Зараз відомо про майже десять хворих священнослужителів та членів їхніх родин, які мають стосунок до Почаївської лаври. Частина з них вже лікується в Олександрівській лікарні Києва. Наразі медики не можуть провести тестування на коронавірус серед мешканців Почаївської лаври.

Нагадаємо, ще 21 квітня Свято-Успенську Почаївську лавру закрито на карантин, а у місті Почаїв Кременецького району, де зафіксовано спалах коронавірусу, обмежено рух транспорту.

На в’їздах у Почаїв облаштовано чотири карантинні пости, де цілодобово несуть службу поліцейські, рятувальники, військовослужбовці. Заїжджати у місто і виїжджати з нього дозволено лише медикам, працівникам соціальних служб, людям, які забезпечують населений пункт продовольством і лікарськими засобами, та спецтранспорту.

Про те, що місцева влада може просити центральну про примус щодо місцевих мешканців, повідомив керівник районної державної адміністрації В'ячеслав Онишкевич.

Щойно завершилось позачергове засідання районної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при...

Gepostet von Вячеслав Онишкевич am Sonntag, 26. April 2020

За попередню добу офіційно в Кременецькому районі підтверджено 27 випадків зараження вірусом COVID-19: • м. Почаїв –...

Gepostet von Вячеслав Онишкевич am Samstag, 25. April 2020

Нагадаємо, в середині квітні в МОЗ повідомляли про спалах у Почаївській Лаврі – при цьому її керівництво довго не йшло на співпрацю з медиками.

Церква коронавірус тернопільщина

Знак гривні
Знак гривні