Трамп зупиняє виплату грошей ВООЗ і звинувачує її

Трамп заявляє, що доручив своїй адміністрації припинити виплату внесків Всесвітній організації охорони здоров’я "через те, як вона реагувала на пандемію коронавірусу". Нагадаємо, ця сама адміністрація раніше також вивела США з Паризької угоди з боротьби зі зміною клімату.

За словами Трампа, агентство ООН «сприяло дезінформації Китаю» щодо вірусу, і це, ймовірно, призвело до більш масштабного спалаху, – передає Радіо Свобода.

Генеральний секретар ООН Антоніо Ґутерріш відповів, що зараз «не час» скорочувати ресурси для ВООЗ чи будь-якої іншої гуманітарної організації, яка бореться з коронавірусом.

«Зараз – час для єдності й солідарної роботи міжнародної спільноти для того, щоб зупинити вірус і його руйнівні наслідки», – сказав Ґутерріш.

Сполучені Штати Америки за останню добу зареєстрували рекордних 2228 випадків смерті від коронавірусу, свідчать дані Університету Джонса Гопкінса за 14 квітня. У країні також найбільша кількість підтверджених випадків – понад 600 000, і найбільша кількість смертей – понад 25 700.

Цікавий факт: китайці, теорія змови та зміна позиції Трампа з іншого приводу

Президент США Дональд Трамп раніше змінив свою позицію щодо теорії глобального потепління і тепер розглядає його як серйозну проблему. Таку заяву американський лідер зробив у четвер на прес-конференції в Білому домі. На питання журналістів, чи вважає він проблему глобального потепління вигаданою, Трамп сказав: "Ні, зовсім ні".

"Це не є містифікацією. В цьому немає нічого вигаданого. Це дуже серйозна тема", – сказав Трамп, слова якого наводить прес-служба Білого дому. "Я хочу найчистіше повітря і найчистішу воду", – додав він.

Ще під час своєї передвиборчої кампанії Трамп неодноразово критикував прагнення США використовувати програми з боротьби з глобальним потеплінням. Теорію про зміну клімату він називав аферою, яку розробили китайці, щоб знищити американську промисловість.

Уже на посаді президента США, навесні 2017 року Трамп скасував указ свого попередника Барака Обами, спрямований на боротьбу з глобальним потеплінням, а кількома місяцями пізніше США вийшли з Паризької угоди з клімату.

медицина трамп маразм

Знак гривні
Знак гривні