Скільки випадків COVID-19 у різних країнах станом на зараз? (ІНФОГРАФІКА)

Загальна відома кількість відомих випадків станом на 10 ранку 22 березня 2020 року - понад 307 тисяч. Загиблих - понад 13 тисяч.

Про це свідчать дані центру Джона Гопкінса, який регулярно оновлює статистику зареєстрованих випадків по країнах і світу. Ось цифри по країнах:

При цьому показовою є також динаміка. В одних країнах, як-от Китаї, кількість щоденних випадків спадає, в інших продовжує зростати (передусім Італія), а третім після спалаху вдається "триматися рівно" (Південна Корея, схоже, наразі найбільш успішно впоралася попри все).

інфографіка New York Times
інфографіка New York Times

З інфографіки вгорі також добре видно, що оказники смертності розбігаються з показниками захворюваності: якщо в Австрії, яка входить у топ за кількістю випадків, відомо про вісім летальних - то Італія має дуже високий відсоток померлих. Це може бути пов'язано з тим, що тут, як повідомляла Statista, хвороба поширилася серед літнього населення, так і з тим, що можливо, в Італії ще більше випадків, ніж офіційно відомо (те саме може стосуватися, на жаль, і України, де зараз 3 летальних випадки, відомо про 47, але тестів проведено чи не найменше, тож може бути значно більша кількість хворих, ніж офіційно відомо).

Ліворуч також видно, як кількість випадків уже змінилася за час роботи над матеріалом:

інфографіка світ медицина коронавірус графік дня

Знак гривні
Знак гривні