Тим часом США випробували оновлену термоядерну бомбу (ФОТО)

1.jpg

США провели нові випробування новітньої термоядерної бомби B61-12. В якості носія виступив винищувач F-15E Strike Eagle, - передає Український мілітарний портал.

Потужність вибуху цього виробу може бути змінена і складає 5, 10 або 50 кілотонн у тротиловому еквіваленті.

Фотограф Кріс Траяно (Kris Trajano) зняв недалеко від авіабази Еглін в Неваді бойовий літак F-15E, за яким слідувала пара F-16. F-15E Strike Eagle ніс новітню термоядерну бомбу B61-12.

Раніше американські ВПС здійснювали тести цього боєприпасу, використовуючи, зокрема, стратегічний бомбардувальник B-2 Spirit.

Як зазначає The Drive, в якості основного місця для випробувань B61-12 виступає полігон Тонопа.

«Випробування є частиною серії спільних тестів, щоб показати здатність літака доставляти озброєння і неядерні функції бомби», – заявили в американському оборонному відомстві.

B61-12

Через високий рівень секретності інформація про минулі випробування була дуже обмеженою. Зараз же ми маємо змогу детальніше розглянути нову версію B61.

Видання The Drive зазначає, що прибуття літака з новою термоядерною бомбою пов’язане з тим, що зараз на авіабазі Еглін проходять міжнародні навчання Red Flag, в яких, крім американських, беруть участь пілоти з інших країн НАТО.

Бомба B61-12 має низку важливих відмінностей від своїх попередниць. Компанія Boeing створила для боєприпасу нову хвостову частину, яка, в сумі з новими системами управління, підвищує точність боєприпасу.

2.jpg
3.jpg

Літак-носій може скинути B61-12 з великої висоти, після чого бомба буде автономно планувати в сторону цілі, коригуючи свій політ.

Реалізована концепція також дозволила знизити потужність боєзаряду без падіння бойових якостей B61.

Зазначимо, що в якості носія В61-12, крім вищезазначених F-15E і B-2 Spirit, зможе виступати, зокрема, новітній американський винищувач п’ятого покоління F-35.

Крім того, в якості носія розглядають перспективний бомбардувальник Northrop Grumman B-21 Raider (LRS-B).

Збірку першої з цих машин почали минулого року. Згідно з представленими раніше даними, перший політ B-21 можна очікувати вже в 2021 році.

Після 2020-х США планує розгорнути B61-12 на території Європи в рамках заміни попередніх варіантів тактичних бомб.

4.jpg

абзац технології зброя сша

Знак гривні
Знак гривні