Коронавірус може бути значно МЕНШ смертельним, ніж вважалося дотепер

Від коронавірусу і справді вмирають – але агресивна політика тотального обстеження в Південній Кореї показує, що, можливо, заражених значно більше, а отже, смертність у відсотках значно менша, ніж вважалося дотепер.

До речі, ми про це вже також писали.

Якщо раніше ВООЗ вказувала рівень смертності від COVID-19 приблизно у 3.6%, то тотальне обстеження в Південній Кореї, яке виявило велику кількість хворих, свідчить про смертність лише в 0.6% – пише South China Post. На це можуть уплинути різні чинники, проте більшість науковців переконана, що чим більше людей обстежено, тим дані точніші. Сеул обстежує людей примусово й масово. Станом на 3 берзня було обстежено понад 140 тисяч людей.

У Південній Кореї виявлено другу найбільшу кількість хворих після самого Китаю, звідки почалась епідемія. Наскільки відрізняється рівень смертності, видно хоча б із цих цифр.

Іншими словами, можливо, кількість хворих значно більша, ніж вказано – просто вони не виявлені, бо мають слабкі симптоми.

Нагадаємо: найбільший ризик – для літніх людей, особливо у віці після 80 років. Чим молодші люди, тим менший ризик смертності.

Детально про дані з Південної Кореї англійською – тут.

медицина коронавірус паніка корея

Знак гривні
Знак гривні