Хіпстерів маска від вірусу не порятує (ІНФОГРАФІКА)

Якщо ви носите великі вуса чи бороду, від вірусу не врятує навіть респіратор. Найкраще для захисної маски пасують форми вусів «зорро», «заппа» або «зубна щітка», як у Гітлера.

Центри з контролю та профілактики захворювань в США опублікували інфографіку з рекомендаціями щодо форми вусів та бороди, з якими можна носити респіратор.

Так, борода у стилі Гарібальді, вуса Далі та бакенбарди заважатимуть нормальному приляганню захисної маски, що не зможе убезпечити від коронавірусу. Зокрема, вуса або борода можуть затуляти дихальний клапан, - передає Хмарочос.

Натомість форма вусів «зорро», «заппа» або «зубна щітка», як у Чапліна та Гітлера, цілком підходить.

У відомстві зазначають, що інфографіка не охоплює всіх форм рослинності на обличчі, проте в будь-якому разі в місці прилягання маски не має бути волосся.

Зазначимо, що більшість лікарів, зокрема, Євген Комаровський, вважають, що захисна маска має обмежену ефективність як захист проти респіраторних інфекцій. Варто пам’ятати, що руки є одним із основних джерел вірусу. Найефективніша маска на хворій людині – вона зупинить крапельки слини, особливо багаті на вірус.

У США наразі зареєстровано 60 випадків зараження уханським коронавірусом Covid-2019. Водночас влада вважає рівень загрози для американського суспільства низьким.

27 лютого Міністерство закордонних справ повідомило про заражену коронавірусом 26-річну українку в Італії. Вона перебуває в лікарні Неаполя, її стан не критичний.

Вважають, що вперше перенесення коронавірусу Covid-2019 відбулося в грудні 2019 року на ринку в місті Ухань, де нелегально продають диких тварин для вживання в їжу.

медицина курйоз сша

Знак гривні
Знак гривні