Суд залишив Антоненка під вартою

20 лютого Печерський суд Києва залишив арешт Андрія Антоненка в силі. Його підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Адвокати просили звільнити Антоненка під особисте зобов’язання або віддати на поруки.

Через два тижні, 2 березня, суд розглядатиме ще одну скаргу захисників Антоненка. Серед аргументів адвокатів – експертиза щодо зросту зафіксованого на відео чоловіка. Йдеться про кадри з камер спостережень, за якими слідство вийшло на Андрія Антоненка та Юлію Кузьменко. За попередньою експертизою, Антоненко є на 10 сантиметрів вищим, ніж чоловік на відео, – нагадує 24 канал.

Порівняння фото з соціальних мереж та камер спостереження / скріншот з програми "Після всього"

Прокурор на це заперечив, що інший аналіз доводить однаковий зріст Антоненка з чоловіком на відео камер спостереження.

Окрім аргументу щодо зросту, захисники говорили й про алібі Антоненка в ніч, коли під авто Шеремета була закладена вибухівка. Тоді він перебував далеко від місця подій.

Сам Антоненко засвідчив, що не має стосунку до цього злочину, і просив звільнити його з-під варти.

Які є аргументи проти Антоненка

Результати аналізу трафіку в момент скоєння злочину свідчать, що телефони Антоненка були вимкнені з 23:24 19 липня до 7:23 20 липня 2016 року. Це нехарактерно для його поведінки.

Антоненко часто носить одяг зі специфічними принтами – схожі були зафіксовані на одязі ймовірного вбивці Шеремета на відео, яким оперує поліція у цій справі.

Антоненко жив неподалік від місця злочину та добре орієнтувався на місцевості.

На відео з камер спостереження видно, що чоловік, який закладав вибухівку, накульгує. У лютому 2016 року Антоненку саме провели операцію на нозі. Чоловік навіть публікував у мережі відповідні фото з лікарні.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

суд антоненко шеремет

Знак гривні
Знак гривні