В

Важкі часи, щасливі дні. Сучасний Київ побудувався у 60-х

«Приїхали ми сюди з гостинки на Тампере. З пожитків мали залізне ліжко і валізу з речами. В мене вже була Ірочка, доця, три роки мала, і шість років синочку. Давали вибрати або перший, або сьомий поверх. А чоловіка якраз побила панель на будівництві, в гіпсі лежав. «Бери перший, може, я калікою буду», – каже. Ну я, дурна, взяла», - розповідає Ганна Петрівна, старожилка з Русанівки.

Над проектом працювали Надя Кельм, Ярослава Тимощук

Щоб подивитися інтерактивну графіку про те, як розбудовувався Київ і почитати спогади старожилів клікайте сюди

Як заселилася у нову квартиру, вона відірвала з валізки кришку, застелила постіль – спочатку син спав на ній. Хоч і велося їм на початках сутужно, загалом жінка не має підстав нарікати на тодішнє життя. Залишалися десятиліття до того, як район обросте меншими й більшими крамницями. З магазинів в околиці був гастроном «Перший» і продуктовий «Славутич». Та й у ті, з огляду на черги, доводилося ходити з дітьми на руках, щоб не лишати самих удома.

Тож суботня поїздка на не так давно відкритій лінії метро (від Хрещатика до Дарниці) до «Дитячого світу» на станції «Дарниця» прирівнювалася до променаду. Ганна брала під руку дітей та рушала по покупки.

Щоб подивитися інтерактивну графіку про те, як розбудовувався Київ і почитати спогади старожилів клікайте сюди

інфографіка datavis київ історія

Знак гривні
Знак гривні