У

Україна поліпшила свої позиції в рейтингу розвитку демократії - Фрідом Хаус (ІНФОГРАФІКА)

Україна потрапила до категорії країн із "перехідним урядом / гібридним режимом". До неї також віднесено Грузію, Молдову, Македонію, Боснію і Герцеговину та Албанію.

Так, Україна поліпшила свої позиції в рейтингу розвитку демократії -з 4,75 балів у 2014 році до 4,68 балів у 2016-му за 7-бальною шкалою, де 1 - найкраща оцінка, а 7 - найгірша.

Україна - лідер серед пострадянських і навіть центральноєвропейських країн за такими показниками, як активність громадянського суспільства, свобода преси та вільні вибори.

Водночас ми суттєво відстаємо від країн-членів ЄС за рівнем корупції, незалежності судової системи та ефективності урядування.

Однак ситуація у наших північних сусідів, Росії та Білорусі, ще гірша - вони вважаються країнами, де панує "консолідований авторитарний режим".

Доповідь «Країни перехідного періоду» є щорічним дослідженням демократії, в 29 колишніх комуністичних країнах від Центральної Європи до Центральної Азії. Цей флагманський проект Freedom House є щорічним оглядом демократичних реформ, який видається з 1995 року, і має сталу методологію з 2003 року.

інфографіка рейтинг корупція демократія

Знак гривні
Знак гривні