Ж

Жінки найкрасивіші, чоловіки вмирають рано. Рейтинги, де українці входять в топ-10 (ІНФОГРАФІКА)

А ще ми багато палимо цигарок та п'ємо алкоголю. Найбільше у світі витрачаємо із зароблених грошей на пенсії. І ми дуже не любимо економити енергоносії.

Рейтинги збирав: Марян Заблоцький, графіка Ярина Михайлишин

1. Перше місце у рейтингу найкрасивіших жінок

Без зайвих коментарів просто наведу цитату авторитетного Traveler’s Digest: «Київ, без сумніву, є домівкою найкрасивіших жінок у світі! Відвідування Києва дійсно викликає благоговіння. Можливо вам доведеться вщипнути себе, щоб повірити, що такі красиві жінки взагалі існують».

Примітно, що у списку топ-10 міст з найгарнішими чоловіками Київ не фігурує.

Джерело: Traveler’s Digest, 2013 рік

2. Третє місце за часткою жінок у населенні

Лідерство України за кількістю жінок у загальній чисельності населення є відображенням іншої сумної статистики. Середня тривалість життя чоловіків в Україні складає 65 років, жінок – 76 років. Чому такий розрив, стає зрозуміло із нижчеперелічених рейтингів.

Джерело: Світовий банк, 2012 рік

Щоб збільшити зображення клікніть на нього

3. П’яте місце за рівнем споживання алкоголю

Дві третини загального споживання алкоголю припадає на горілку та інші важкі напої. Причина тут, частково, у непродуманій політиці з акцизами. У Німеччині замість пляшки горілки можна купити близько 10 пляшок пива. В Україні замість пляшки горілки можна купити вдвічі менше пляшок пива – лише 5 штук.

Джерело: Міжнародна організація здоров’я, 2011 рік

4. Шосте місце за рівнем споживання сигарет

Хоч споживання сигарет в Україні поступово зменшується, українці все ж дуже багато курять, порівняно з іншими країнами. Зайве казати, що це душе шкодить здоров’ю українців, що підтверджується наступним рейтингом.

Джерело: Міжнародна організація здоров’я, 2011 рік

5. П’яте місце за смертністю від серцево-судинних хвороб серед чоловіків

Високі рівні споживання алкоголю та сигарет, в особливості серед чоловічого населення, призводить до значної поширеності серцево-судинних хвороб. Щороку в Україні помирає в п’ятеро більше людей від хвороб серцево-судинної системи, аніж від раку.

Джерело: Міжнародна організація здоров’я, 2008 рік

6. Перше місце в світі за обсягом витрат на пенсії від ВВП

Безумовно, українські пенсії не такі великі в номінальному виразі як в Європі. Проте, в ЄС ВВП на душу населення складає 33 тис. дол., в Україні – лише 4 тис. дол., тому до європейського рівня без значного росту економіки вони ніколи не підтягнуться. Проте, наразі, українці як ніхто активно перерозподіляють отримані доходи на пенсії. Для прикладу, в Росії обсяг пенсійних видатків складає всього 8,2% від ВВП, порівняно з українським показником – 18%.

Пенсії від держави – це не універсальне явище у світі. Для прикладу, в Китаї на дрібні пенсії від держави можуть претендувати тільки жителі міст.

Джерело: ОЕСР, 2009 рік

7. Сьоме місце у рейтингу різниці в доходах між бідними та багатими

Як не дивно, але в Україні відносно дуже мала різниця між багатими та бідними. Сукупні доходи 10% найбагатших всього у 5,9 разів більші за сукупні доходи 10% найбідніших. В середньому у світі цей показник складає 12 разів. Причина тут у першому місці України по витратах на пенсію від ВВП. Окрім цього, в Україні 40% населення отримує різного роду соціальні пільги та доплати.

Україна відносно бідна країна, проте різниця між багатими та бідними – одна з найнижчих.

Джерело: Світовий банк, 2009 рік

8. Дев’яте місце у світі за енерговитратністю

Українці – жахливі марнотрати у питаннях енергоресурсів. Не дивно, що питання газу при цьому стає для України настільки принциповим питанням. Сусідня Туреччина при спалюванні умовного кілограму нафти виробляє 8,8 дол. доданої вартості, порівняно із 2,3 дол., що створює Україна.

Джерело: Світовий банк, 2011 рік

*******

Важлива складова бюджету інтернет-видання TEXTY.org.ua- пожертви читачів

Якісна і нерозважальна журналістика, яка працює в інтересах публіки, потребує затрат і в принципі не може бути прибутковою. Але натомість вона є суспільним надбанням, як, наприклад, чиста вода. Тому фінансова підтримка кожного з вас дуже важлива для нас. Звертаємося з проханням здійснити пожертву на підтримку ТЕКСТІВ.

Якщо ви здійснили пожертву, повідомте будь ласка нам на адресу texty.org.ua (равлик) gmail.com Це потрібно для того, аби ми могли відзвітувати вам, куди витратили зібрані кошти

Як можна перерахувати кошти:

EugeneLakinsky(НА)gmail(КРАПКА)com - наш рахунок на ПейПел;

096 551 68 93 - гроші на рахунок можна слати і на телефон - це Київстар. У Київстра зявилася можливість перевести гроші з телефону на кредитну картку. Телефон тільки для збору пожертв, зв'язатися з нами можна по емейлу texty.org.ua @ gmail.com

світ інфографіка рейтинг україна

Знак гривні
Знак гривні