З

Зранку на роботу не ходить майже третина депутатів, ввечері - половина (новий інтерактивний графік від ТЕКСТИ.org.ua)

На вечірні засідання ходить лише близько половини депутатів, а результати аналізу двох тижнів відвідуваності показав, що практично всі закони, які приймала проурядова більшість - прийняті з порушенням Конституції. Особливо жахливою виглядає ситуація ввечері, коли у "більшості" у залі немає і третини від повного складу депутатів ВР.

Наразі, з 5 квітня - початку оприлюднення даних про письмову реєстрацію депутатів - лише на одному засіданні, денному 7 квітня - у "більшості" під час голосувань було достатньо депутатів, щоб приймати закони, не порушуючи Конституцію (і теж, тоді у залі було лише 228 чоловік).

Наприклад, вчора за закон про "червоні прапори" проголосувало насправді не 250 людей (за кількістю карток в системі Рада), а лише 140 (саме стільки депутатів від більшості було у залі). Закон про протидію корупції був прийнятий лише 158 голосами.

Наш інструмент, інтерактивний графік, - це продовження напрямку журналістики даних, який ми розвиваємо на сайті. Графік дозволить у зручний спосіб слідкувати за прогульниками, піаністами та привидами у Раді. Дані будуть оновлюватися, постійно, у ті дні коли в Раді є засідання, подивитися таблицю з даними можна тут. Для створення таблиці використовуються офіційні дані письмової та автоматичної реєстрації з сайту ВР

Закликаємо вас приєднатися до кампанії, ціль якої - змусити депутатів виконувати свою роботу, дотримуватися Конституції, бути присутніми на засіданнях і голосувати за закони персонально. Цей Карфаген повинен бути зруйнований!

"Піаністи" мають зникнути

бидлоеліта datavis Рада

Знак гривні
Знак гривні