Інтерактивний огляд зовнішньої торгівлі Запорізької області у 2014 році

За даними Держмитслужби України та Головного управління статистики в Запорізькій області підприємства та організації регіону протягом 2014 року експортували товарів на суму понад 3,7 млрд. дол. США, а імпортували – на 1,6 млрд. Таким чином, позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало майже 2,2 млрд. дол.

У порівнянні з 2013 роком обсяги експортних поставок збільшились на 1,4%, імпортних – зменшились на 10,9%.

Традиційно, левову частку валютних надходжень до області продовжували забезпечувати підприємства металургії та машинобудування.

В цілому, зовнішньоторговельні взаємовідносини підтримувались з партнерами 146 країн світу. При цьому до країн ЄС експорт товарів збільшився та становив 23,4% загального обсягу експорту, до інших країн – зменшився до 76,6% (проти 18,1% та 81,9% відповідно у 2013 році).

Для подальшого самостійного детального аналізу географії та структури зовнішньої торгівлі області команда #datablog розробила спеціальний інтерактивний додаток. За допомогою простого інтерфейсу кожний користувач додатку може проаналізувати особливості поставок товарів на рівні товарних найменувань (10-ти значний код за УКТ ЗЕД) і визначити номінальну вартість, за якою здійснювалися такі операції у 2014 році.

Аналіз зовнішньої торгівлі

Блог: woldemar_g запоріжжя імпорт торгівля datablog експорт

Знак гривні
Знак гривні